معاون پژوهش و فناوری دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران:

در رویداد تبادل فناوری با محوریت چالش‌های موجود در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی (فرصت ها و چالش ها) گفت:کشور برای برون رفت از خشکسالی نیاز به دانش بنیان شدن بخش کشاورزی دارد

۰۲ آبان ۱۴۰۳ | ۱۴:۰۸ کد : ۴۴۰۵۸ اخبار
تعداد بازدید:۵۳
معاون پژوهش و فناوری دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران به وضعیت کم آبی و خشکسالی در کشور اشاره کرد و گفت: کشور برای برون رفت از این وضعیت نیاز زیادی به دانش بنیان شدن به خصوص در بخش کشاورزی دارد.

به گزارش روابط عمومی دانشکدگان ، «دکتر کامبیز پورطهماسی» ظهر امروز در رویداد تبادل فناوری با محوریت چالش‌های موجود در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی (فرصت ها و چالش ها) با همکاری شرکت صنعتی گلرنگ که در سالن شهدای دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران مستقر در کرج برگزار شد، اظهار داشت: هدف از برگزاری این رویداد ایجاد تعاملی سازنده بین دانشگاه، صنعت، تحقیقات، استاندارد و بخش اجراست.

وی افزود: در کشور احتیاج داریم که وضعیت امنیت غذایی و زیستی دانش بنیان شود و مردم هر غذایی که استفاده می کنند، از سر مزرعه تهیه می کنند یا از فروشگاه ها خریداری می کنند از سلامت آن اطمینان داشته باشند و نفعی زیادی برای بدنشان داشته باشد.

دکترپور طهماسی با اشاره به اینکه این رویداد با همکاری گروه صنعتی «گلرنگ» برگزار شده، گفت: دفتر مشترکی با این گروه در دانشگاه راه اندازی شده که طرح های مشترکی را در پیش گرفته ایم و امیدواریم که در پایان این رویداد چند قرارداد ارتباط بین صنعت و دانشگاه و قراردادهای کاربردی را داشته باشیم.

در دسترس بودن و بهره وری بالا مهمترین بخش امنیت غذایی است

وی با بیان اینکه امنیت غذایی شامل چند بخش است که فراوری و در دسترس بودن و بالا بودن بهره وری از مهمترین بخش های آن است، افزود: در زمینه تولید در استان مشکل کم آبی داریم که در تلاش هستیم نمونه های گیاهی در اختیار بخش کشاورزی البرز قرار دهیم که ضمن اینکه بهره وری بالایی دارند، مصرف آب کمتری هم داشته باشند.

دکتر پور طهماسی از جمله این نمونه ها را در مورد گندم و ذرت برشمرد و اطهار کرد: بخش زیادی از تولیدات سبزی و صیفی در استان البرز انجام می شود که یکی از مشکلات در این بخش تهیه نشاء است که طرح جدیدی در این دانشکدگان در حال اجرا است که به زودی رونمایی می شود.

وی این طرح را «کارخانه تولید نشاء» دانست و گفت: تولیدات این کارخانه نه تنها برای البرز است بلکه به دیگر استان ها در تمام فصول سال ارسال می شود.

معاون پژوهش و فناوری دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران افزود: بهره برداری از این کارخانه همزمان با هفته پژوهش در آذرماه انجام می شود ضمن اینکه تولید آزمایشی این کارخانه در حال انجام است.

وی تصریح کرد: این دستگاه به گونه ای تنظیم شده که با یک برنامه کامپیوتری خاص هر نوع گونه نشاء را تولید کند که تحول زیادی را در بخش سبزی و صیفی کشور ایجاد می کند.

دکتر پورطهماسی گفت: پیش از این نیز دو بذر خیار گلخانه ای و گوجه فرنگی گلخانه ای را در مرحله ایجاد بذرهای هیبرید داریم که با همکاری بخش خصوصی است و امیدواریم سال آینده این بذور وارد بازار شود.

وی افزود: قرارداد تولید بذر اعتبار هشت میلیاردی برای این دو محصول دریافت کرده ایم.

گفتنی است در این رویداد شرکت های دانش بنیان نیز با برگزاری غرفه های محصولات دانش بنیان حضور داشتند.

در اختتامیه مراسم هم به معرفی دستاورد های دانشکده ی کشاورزی و دیگر دانشکده های کشور پرداخته شد و در پایان نیز میزگردی با حضور اساتید دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی برگزار شد.


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.