قائم مقام ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری مطرح کرد؛

در رویداد تبادل فناوری با محوریت چالش‌های موجود در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی ،فعالیت ۵۰۰ شرکت دانش بنیان در حوزه کشاورزی

۰۲ آبان ۱۴۰۳ | ۱۴:۲۲ کد : ۴۴۰۶۱ اخبار
تعداد بازدید:۳۳
قائم مقام ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری گفت: حدود ۵۰۰ شرکت دانش بنیان در بخش کشاورزی فعال هستند.

به گزارش روابط عمومی دانشکدگان ؛ دکتر ارژنگ جوادی صبح چهارشنبه در رویداد تبادل فناوری با محوریت چالش‌های موجود در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی که با همکاری شرکت کاوشان ناب هستی (شتابندهنده گروه صنعتی گلرنگ) در سالن همایش‌های شهدای پردیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: سهم بخش کشاورزی از تولید ناخالص داخلی (GDP) در ایران حدود ۷ درصد و سهم صنایع ۳.۷ درصد است.

وی با بیان اینکه این در حالی است که بخش کشاورزی در برزیل ۵.۵ درصد و صنایع وابسته حدود ۲۰ درصد از تولید ناخالص داخلی را تشکیل می‌دهند، مطرح کرد: در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، سه نوع شرکت دانش بنیان شامل شرکت‌های نوپا، نوآور و فناور داریم که قرارگیری در هر یک از این دسته‌ها شاخص‌های خاصی دارد.

قائم مقام ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری بیان کرد: حدود ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان در کشور داریم که بخش عمده آنها شرکت‌های نوپا هستند و سهم شرکت‌هایی که به سمت فناور شدن می‌روند جزئی است.

دکتر جوادی با اشاره به تلاش برای اشراف بر زیست بوم کشاورزی و غذا عنوان کرد: هیچ ستادی در معاونت اقدام به انجام یک کار تحقیقی دقیق برای یافتن چالش‌ها و خلاءهای موجود در زنجیره شرکت‌های دانش بنیان نکرده بود که ما آن را انجام دادیم. حدود ۵۰۰ شرکت دانش بنیان در بخش کشاورزی فعال هستند که تقریباً پنج درصد از کل شرکت‌های دانش بنیان را تشکیل می‌دهند.

وی با تاکید بر ضرورت افزایش این سهم بیان کرد: در صنایع غذایی عمده شرکت‌ها نوپا هستند و شامل ۱۱۸ شرکت می‌شوند، همچنین ۵۹ شرکت نوآور و ۱۱ شرکت نیز فناور هستند و ۲۷۴ محصول توسط ۱۸۸ شرکت مذکور تولید می‌شود. با توجه به اینکه این صنعت ارزآور و صادراتی است شرکت‌های مربوطه به شرط تولید محصول استراتژیک و مفید برای کشور حمایت می‌شوند.

قائم مقام ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، از جمله چالش‌ها و نیازهای فناورانه شرکت‌های دانش بنیان را در زمینه‌های مواد اولیه و فرمولاسیون محصولات غذایی، فناوری‌های نانو، هوشمندسازی و تجهیزات کشاورزی دانست و بر ضرورت تلاش برای پر کردن خلاءهای فناوری تاکید کرد.

دکتر جوادی خاطرنشان کرد: شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند از حمایت‌های بلاعوض و تسهیلات مالی، معافیت فروش محصولات دانش بنیان از مالیات، اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه و اعتبار مالیاتی سرمایه گذاری بهره مند شوند. در سال گذشته ۱۶ درصد حمایت‌های ما در زمینه تسهیلات، ۲۶ درصد در مورد تبصره ۱۸، ۲۵ درصد مربوط به اعتبار مالیاتی و ۲۳ درصد مربوط به پروژه‌های بزرگ بود.

 

دکتر ارژنگ جوادی  گفت: ما قبلاً در این معاونت در حوزه غذا و کشاورزی پراکنده کار می‌کردیم اما اکنون بیشتر تمرکز بر روی محصولات خاص از جمله پزشکی و دارویی است.

وی با اشاره به اینکه همیشه انتظار داشتیم که این معاونت به این بخش‌ها بپردازد، عنوان کرد: این ستاد شکل گرفته که بر حوزه‌های مربوط به امنیت غذایی کشور تمرکز کند؛ این امر یک گام رو به جلو بود که موجب ایجاد انگیزه و امید در شرکت‌های دانش بنیان و جهت دهی به آنها و حمایت برای ایجاد شرکت‌های دانش بنیان جدید در راستای چالش‌های موجود در کشور شد.

قائم مقام ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه اقتصاد دانش بنیان باید به تولید انبوه و راه اندازی خطوط تولید بینجامد، اظهار کرد: این امر می‌تواند موجب تقویت اقتصاد دانش بنیان کشور شود، به همین دلیل این عبارت به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ستاد مربوطه افزوده شد.

دکتر جوادی با اشاره به اینکه اولویت ما موضوعاتی هستند که یک جریان دانش بنیان در کشور به راه بیندازند، مطرح کرد: در بخش کشاورزی تعداد شرکت‌های دانش بنیان نسبت به زیست بوم دانش بنیانی کشور اندک است که باید تقویت شود. با وجود این ستاد و حمایت‌های قاطع معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از بخش غذا و کشاورزی، این زیست بوم روز به روز تقویت و جهت دهی می‌شود.

وی با بیان اینکه ظرف یکی دو ماه آینده، پروژه‌های بزرگ کشور که موجب رفع نیاز ارزی کشور و صرفه جویی ارزی بالا می‌شوند، به بهره برداری می رسند، خاطرنشان کرد: این ستاد و معاونت یک سبد حمایتی برای شرکت‌های دانش بنیان حوزه کشاورزی در نظر گرفته شده که از آن جمله می‌توان به اعطای تسهیلات کم بهره و معافیت مالیاتی شرکت‌های مربوطه اشاره کرد.

قائم مقام ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری با بیان اینکه حدود ۵ و نیم درصد شرکت‌های دانش بنیان در بخش کشاورزی فعالیت می‌کنند، گفت: ما به دنبال آن هستیم که این سهم صددرصد افزایش یابد و به یک هزار شرکت برسد که فکر می‌کنم ظرف یک سال آینده این اتفاق عملیاتی شود.


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.