معاون سازمان تات و رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی دردهمین کنگره ملی علوم ترویج و آموزش کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست پایدار ؛

هوش مصنوعی به حوزه ترویج کشاورزی وارد می شود

۰۸ آبان ۱۴۰۳ | ۱۵:۲۳ کد : ۴۴۱۸۶ اخبار
تعداد بازدید:۵۲
معاون سازمان تات و رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی به برنامه های پیش روی این موسسه برای برون رفت از مشکلات بخش اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین برنامه های پیش رو بکارگیری هوش مصنوعی در این بخش است. 

به گزارش روابط عمومی دانشکدگان ، «محمدمهدی قاسمی»  روز سه شنبه  در آیین آغازین دهمین کنگره ملی علوم ترویج و آموزش کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست پایدار که به مدت 2 روز در محل دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران مستقر در کرج در حال برگزاری است، افزود: وظیفه بخش کشاورزی تامین امنیت غذایی پایدار است. 


وی اظهار کرد: این وظیفه بطور خاص در کشور ما  تامین امنیت غذایی با تولید و فراهم آوردن خاص غذا گره خورده است در حالیکه بعضی از کشورها بر حوزه واردات تکیه دارند. 


دکتر قاسمی گفت: از طرف دیگری پارامترهای تاثیرگذار و تغییرپذیری که در بخش کشاورزی است و گستردگی کشور ما به لحاظ اجتماع، جوامع مختلف، قومیت ها و طوایفی که دارد و همچنین از لحاظ اقلیمی، اقتصادی، خاک و آب و پویایی بخش کشاورزی شرایط پیچیده ای را برای تولید در این بخش رقم زده است. 


وی با اشاره به موضوع مناسبات تجاری در این بخش، و افزایش پیچیدگی های کار، افزود: در شرایط پیچیده و پویایی و کنونی سیستم باید با نگاه به روش خاص خود نگاه کرد و مهارت خاص خود را داشت و  افرادی که در این اکوسیستم و زیست بوم کار می کنند باید دانش و مهارت نگرش خاص خود را داشته باشند.

 
وی تصریح کرد: به موازات اینکه ما شناخت پیدا کرده ایم که طبیعت رفتار ساده ای ندارد و انسانی که در این طبیعت هست پیچیدگی خاص خود را دارد باید نگاه مساله محور داشته و با این نگاه با مسایل خاص خود برخورد کنیم. 


معاون سازمان تات (تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی) گفت: به همین منظور باید نگاه شبکه ای  و کثرت گرایانه داشته باشیم و به نوآوری و فناوری و همچنین سایر علوم که به بخش آموزش و ترویج کمک می کنند نگاه ویژه ای داشته باشیم تا بتوانیم بر پیچیدگی های پیش رو فائق بیاییم . 


وی تصریح کرد: در همین راستا مهارت نقش اساسی دارد و نیاز است دست اندرکاران تربیت شده مهارت محور باشند و باید پژوهش ها کاربردی باشد و به نظام مسایل ما پاسخ دهد و از ظرفیت دانشگاه ها و اساتید با تعاملات گسترده استفاده کنیم. 
قاسمی با بیان اینکه آینده پژوهی ظاهر و بروز کمی در این بخش دارد که در حوزه آموزش و ترویج باید فعال شود، گفت:  باید برای ظهور و بروز فناوری ها و نوآوری ها زمینه ای ایجاد شود و از آن ها در بخش حمایت شود تا این پیچیدگی ها ساده شود. 


وی با اشاره به اینکه در این رهگذر موسسه آموزش و ترویج کشاورزی با کشاورز سر و کار دارد و به همین لحاظ بحث استعدادهای صلاحیت فردی را پیش رو قرار داده، افزود: در همین راستا به دنبال ایجاد شبکه های تعاملات و استقرار شبکه های نوین و هوش مصنوعی هستیم . 


وی خاطرنشان کرد: همچنین این موسسه کمک به نهادسازی و ظرفیت سازی در بخش کشاورزی به طور ویژه در حوزه زنان می کند تا علم ترویج پاسخگوی نیازهای بخش کشاورزی باشد. 

گفتنی است دهمین کنگره علوم ترویج و آموزش کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست پایدار در 10محور کلی برگزار شده است.

به دبیرخانه این کنگره 408 مقاله ارسال شد که در نهایت پس از داوری های انجام شده 181 مقاله مورد پذیرش قرار گرفت و از این تعداد 110 مقاله در 9 پنل تخصصی به صورت شفاهی و مابقی به صورت پوستر در 2 روز برگزاری این کنگره ارایه می شود.

در حاشیه این کنگره نمایشگاهی در 40 غرفه برگزار شده است. این کنگره ملی با حضور محققان، مروجان و مدیران ترویج جهاد کشاورزی 32 استان کشور برگزار شد.


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.