رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران:

کشور از فناوری‌های نوین کشاورزی عقب مانده است /باید به سمت گونه ها و دانش جدید کاشت رفت

۱۴ اسفند ۱۴۰۳ | ۱۲:۲۹ کد : ۴۶۳۳۸ اخبار
تعداد بازدید:۱۴۴
رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: یکی از مشکلات حوزه کشاورزی در کشور شور بودن آب‌های کشاورزی است که کشت را با چالش مواجه کرده‌ است. اما می‌توان این مشکل را با استفاده از گونه‌های گیاهی و فناوری‌های جدید برطرف کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشکدگان، 《 محمد علی ابراهیم زاده موسوی》 روز دوشنبه در حاشیه مراسم روز درختکاری و بازدید از  کارخانه گیاهی  دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران افزود: در توسعه دانش، بخشی که علوم نوین در آن به کار برده می‌شود، اول حوزه نظامی و بعد کشاورزی است. این در حالی است که کشور ما از چرخه فناوری‌های نوین مقداری عقب مانده است.

وی افزود: به غیر از کشاورزی، علوم دیگر مثل الکترونیک، علوم سخت افزاری و نرم افزاری، مکانیک و سم شناسی باید در حوزه کشاورزی ورود کنند. در واقع تمام علوم به نحوی درگیر این کار می‌شود تا مجموعه‌ای مانند کارخانه تولید گیاهی و کارخانه عمودی با ویژگی سطح کم اما تولید بالا به ثمر برسد.

 ابراهیم زاده موسوی بیان کرد: کشور ما با محدودیت‌هایی در بخش منابع آب و خاک با کیفیت مواجه است. در چنین شرایطی این سوال مطرح است که با وجود این محدودیت‌ها و تغییر اقلیم آیا امکان تامین غذای مورد نیاز مردم وجود دارد یا خیر و آیا امنیت غذایی نگران کننده است؟ ما معتقدیم با وجود علم و فناوری نگرانی نداریم و این امکان وجود دارد.

وی ادامه داد: اگر بتوانیم اقدامات آزمایشگاهی و تحقیقاتی کشاورزی را در فضای گلخانه‌ها مشابه کاری که در دانشکدگان انجام شده، پیاده سازی کنیم، تا مسئولین و سرمایه‌گذاران این دستاوردها را ببیند، می‌توانیم بیش از هزار تن در هکتار محصول در این فضاها با میزان آبی که ۱۰ درصد نرم آبی کشور است، محصول برداشت کنیم و این یک انقلاب خواهد بود.

وی یادآور شد: به عبارت دیگر قادر خواهیم بود ده‌ها برابر در مصرف آب با استفاده از فناوری‌های بخش کشاورزی صرفه جویی کنیم. پس منابع آبی کشور با این روش‌ها کافی خواهد بود.

رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران اظهار کرد: در این راستا وظیفه دانشگاه هم این است که پیشتازی کرده و علم را به این عرصه وارد و نمونه‌های قابل لمس را توسط بخش خصوصی تولید کند.

وی گفت: استقبال از دستاوردهای نوین کشاورزی در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران وجود دارد اما دولت یک بضاعتی دارد و ما انتظار نداریم که دستگاه‌های دولتی تمام امور را انجام دهند. اما همین که موافقت کرده و ممانعت نمی‌کنند و از طرفی پیگیر طرح‌ها هستند کافی است.

گفتنی است در آئین درختکاری که با حضور جمع کثیری از دانشجویان اساتید، هیئت علمی  وکارکنان در مرزعه آموزشی و تحقیقاتی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی برگزار شد، ۲۰۰ اصله نهال صنوبر با هدف توسعه زارعت چوب و صنایع چوب در کشور کاشته شد.


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.