در کارگاه های آموزش مشترک دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و پژوهشگاه علوم فنون هسته ای مطرح شد؛
رسوخ دانش در کشاورزی جهان ۹۰ درصد در ایران فقط ۶ درصد!
به گزارش روابط عمومی دانشکدگان، محمد علی ابراهیم زاده موسوی روز سهشنبه ۱۶ اردیبهشت در سلسله کارگاههای کاربرد فناوریهای هستهای در کشاورزی که با همکاری سازمان انرژی اتمی در دانشگدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد، اظهار کرد: از سال ۱۳۶۷ گروه پژوهشی کشاورزی هستهای در مرکز تحقیقات کشاورزی و پزشکی هستهای کرج راهاندازی شده تا فناوریهای هستهای در کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد.
وی افزود: از سال ۱۳۹۲ با تاسیس پژوهشکده کشاورزی هستهای در سایت کرج، تحقیق و توسعه درباره استفاده صلح آمیز از فناوریهای هستهای در کشاورزی آغاز شده و در حال پیگیری است.
دکتر ابراهیم زاده موسوی عنوان کرد: فناوری هستهای در کشاورزی با استفاده از تکنیکهای خاص و پرتوها، روشی برای بهبود فرآیندهای کشاورزی و محصولات زارعی است.
دبیر قرارگاه امنیت غذایی البرز با بیان اینکه فناوریهای هستهای به رفع چالشهای بخش کشاورزی کمک میکند، افزود: یکی از مهمترین چالشهای اساسی در کشاورزی و منابع طبیعی ضعف دانش است.
وی اظهار کرد: رسوخ دانش در بخش کشاورزی شش درصد برآورد شده، در حالی که این رقم در سایر کشورهای پیشرفته بالای ۹۰ درصد است.
وی ادامه داد: ازعرصه ۱۷ میلیون هکتاری کشور حدود ۱۲۵ میلیون تن غذا در سال تولید میکنیم، در حالی که ارزش مالی غذای تولید شده در کشور با میانگین جهانی قابل مقایسه نیست.
دکتر ابراهیم زاده موسوی با بیان اینکه به ازاء هر تن محصول غذایی تولید شده باید ۲۰۰۰ دلار ثروت ایجاد شود، یادآور شد: این ارزش در ایران هزار دلار و نصف میانگین جهانی است.
وی در ادامه عنوان کرد: از نظر حجم تولید با توجه به عرصههای موجود و ۷۲ میلیارد متر مکعب آب مصرفی، باید۳۶۰ میلیون تن غذا تولید شود، اما این مقدار در کشور یک سوم میانگین جهانی است و این نشان دهنده ضعف رسوخ دانش در کشاورزی است.
رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابعی طبیعی دانشگاه تهران گفت: اگر دانش هستهای به کشاورزی ورود کند، مدیریت زنجیره، بهرهبرداری منابع پایه، نهادهها و فروش اصلاح میشود.
وی ادامه داد: کشور برای پیشرفت در بخش فناوری هستهای هزینه بسیاری داده است و از این رو دانش و فناوریهای هستهای باید وارد بخش کشاورزی شده و با جدیت بیشتری گسترش پیدا کند.
دکتر ابراهیم زاده موسوی افزود: آثار و ردپای فناوری هستهای باید در تمام بخشها و زنجیرههای کشاورزی و امنیت غذایی دیده شود تا با تحقق آن شاهد ارتقای کمی و کیفی و سلامت محصولات و ایجاد شغل و درآمد پایدار در حوزه کشاورزی باشیم.
نظر شما :