دست آورد پژوهشی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی

۱۲ مهر ۱۴۰۴ | ۰۹:۴۰ کد : ۵۰۰۶۱ اخبار
تعداد بازدید:۳۲

آیا می توان با مصرف هوشمندانه برخی از ترکیبات زیست فعال از تبعات منفی ناشی از آلودگیهای تنفسی در شهرهای آلوده در امان ماند؟

محققان دانشگاه تهران پاسخ می دهند:


در پژوهشی پیشگامانه که به سرپرستی دکتر مهرداد فرهنگی، عضو هیئت علمی رشته مهندسی شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران با مشاورت دکتر آپتین معبودی، فوق تخصص ریه در پایان نامه آقای علی نظری دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد این رشته انجام شد، اثر استفاده تلفیقی از چند ترکیب زیست فعال مستخرج از منابع آبزی و خشکی زی در کاهش تبعات منفی ناشی از آلاینده های تنفسی در موش های آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. 

این پروژه از جمله معدود مطالعاتی است که در آن اثر استفاده تلفیقی از چند ترکیبات زیست فعال در کاهش تبعات منفی ناشی از آلودگی‏های تنفسی مورد بررسی قرار گرفته است. به همین منظور، تأثیر تغذیه با جیره‏ های‏ غذایی معمولی و یا غنی شده با چند ترکیب زیست‏ فعال در شرایط عادی و یا شرایط استنشاق آلودگی تنفسی برای مدت معین در موش های آزمایشگاهی مطابق شکل 1 مورد مطالعه قرار گرفت.

نتایج این تحقیق، بیانگر عملکرد فوق ‏العاده استفاده تلفیقی از ترکیبات فوق از نظر شاخص‏های زیستی مختلف بود (شکل 2).

از کاربردهای این پروژه می توان به تولید مکمل های غذایی، غنی سازی محصولات غذایی با ترکیبات زیست فعال و ترویج مصرف منابع غذایی حاوی آن ها به منظور پیشگیری از بروز انواع بیماری های تنفسی و سوق دادن محققان جهت بررسی درمان این گونه بیماری ها با استفاده از ترکیبات فوق نام برد.

از جامعه هدف این طرح نیز می توان به افراد ساکن در مناطق شهری آلوده، افرادی که در محل کار خود در معرض انواع آلودگی‏های تنفسی قرار دارند، مادران باردار و مصرف‏ کنندگان دخانیات اشاره نمود. 


لینک دانلود فایل

نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.